OPINTOKAMU® 

Työkaluja opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseen

Toiselle asteelle suunnattu Opintokamu® -ohjelma tarjoaa helposti käyttöön otettavia ja pedagogisesti mielekkäitä työkaluja opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Kaikki materiaali löytyy yhdestä paikasta: www.opintokamu.fi

Educa18_OlemmeMukana_230x36mm.png

Ohjelman voi ottaa käyttöön kaikissa Suomen toisen asteen oppilaitoksissa syksyllä 2018. ILMOITTAUTUMINEN ON AUKI MAALISKUUSSA 2018 TÄLLÄ SIVULLA.

Ohjelman käyttö on maksutonta kevääseen 2021 asti.

20-teen-taman-huomenna.jpgOpintokamu® -kurssi  –  itse opiskellen

Valmis itsenäisesti suoritettava verkkokurssi oppilaitoksen kurssitarjottimelle (lukiot 1 kurssi/ammattioppilaitokset 2 op). Paljon mielenkiintoista luettavaa, kuunneltavaa ja katsottavaa opiskelijan hyvinvoinnin tueksi. Tehtäviä tekemällä opiskelija etenee kurssilla. Lue lisää.

Kurssin sai opiskella omassa aikataulussa ja rauhassa sekä sisällöt olivat hyödyllisiä jopa arkipäivässä. lukiolainen

Se auttoi ajattelemaan enemmän opiskelu tyyliäni. opiskelija, ammattioppilaitos

40-kohti-turvallista-ryhmaa-c.jpgOpintokamu® -peli  – keskustellaan yhdessä

Parhaat oivallukset saavutetaan yhteistyössä!

Mobiililaitteilla ryhmissä pelattavat pelit kannustavat opettajan johdolla pohtimaan opiskelun, kaverisuhteiden ja tunne-elämän ongelmatilanteita. Lue lisää.

 

23-tavoitteet-vs-mahdollisuudet.jpgOpintokamu® -raportti – tietoa hyvinvoinnista

Vuosittaisen opiskelijakyselyn tulokset ovat helposti ja nopeasti saatavilla. Raportti auttaa hyvinvointityön suunnittelussa ja ohjaa suuntaamaan resursseja niihin opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviin haasteisiin, joita omassa oppilaitoksessa esiintyy.

 

Opintokamussa työskennellään kolmen teeman parissa

Sosiaaliset suhteet

Opintokamussa syvennytään kaverisuhteisiin. Toisinaan ne sisältävät riitoja, jännittämistä tai vaikka kiusaamista. Toimivat sosiaaliset suhteet ovat koko opiskeluyhteisön voimavara!

Tunteet ja mieli

Opintokamu ohjaa tutkimaan mielen liikkeitä ja pohtimaan, miksi tunteet vaikuttavat meihin niin monella tavoin. Tasapainoinen ja onnellinen arki edistää opintojen sujumista.

Opiskelu

Opiskelun sujuminen ei ole itsestäänselvyys! Opintokamusta löytyy tietoa ja tehtäviä motivaation etsintään, ajanhallintaan ja opiskelutaitojen kehittämiseen.