OPINTOKAMU® 

Työkaluja opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseen toisella asteella

Opintokamu-ohjelma tarjoaa helposti käyttöön otettavia ja motivoivia työkaluja opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi toisella asteella. Kaikki materiaali on sähköistä ja löytyy yhdestä paikasta: www.opintokamu.fi.

OPPILAITOSTEN REKISTERÖITYMINEN OPINTOKAMUUN

Oppilaitosten rekisteröityminen on päättynyt kevään 2018 osalta ja avautuu jälleen ensi keväänä. Voit kysyä onko oppilaitoksesi mukana osoitteesta opintokamu@utu.fi.

HENKILÖKUNNAN JA OPISKELIJOIDEN KIRJAUTUMINEN SIVUSTOLLE

  • Rekisteröityneiden oppilaitosten henkilökunta ja opiskelijat voivat rekisteröityä ILMOITTAUDU MUKAAN -linkistä.
  • Rekisteröitymiseen tarvitaan oppilaitoksen rekisteröitymiskoodi, jonka saa oppilaitoksen Opintokamu-yhteyshenkilöltä (sisään kirjautuneena Oppilaitoksen tiedot -kohdasta).
  • Rekisteröitymisen jälkeen sivustolle kirjaudutaan omalla sähköpostilla ja salasanalla.
Opintokamu-web-6838.jpg

Opintokamu-kurssi  –  itse opiskellen

Valmis itsenäisesti suoritettava verkkokurssi, jonka voi sisällyttää oppilaitoksen opintotarjontaan (lukiot 1 kurssi/ammattioppilaitokset 2 osaamispistettä). Paljon mielenkiintoista luettavaa, kuunneltavaa ja katsottavaa opiskelijan hyvinvoinnin tueksi. Tehtäviä tekemällä opiskelija etenee kurssilla. Lue lisää.

IMG_5512.jpg

Opintokamu-peli  – keskustellaan yhdessä

Parhaat oivallukset saavutetaan yhteistyössä!

Mobiililaitteilla pelattavat Opintokamu-pelit ovat helppo ja pedagogisesti mielekäs tapa rohkaista opiskelijoita keskustelemaan opiskeluun, kaverisuhteisiin ja tunne-elämään liittyvistä ongelmatilanteista. Lue lisää.

IMG_5934.jpg

Opintokamu-improt – harjoituksia ryhmäytymiseen

Matalan kynnyksen harjoitteet antavat välineitä tutustumiseen ja positiivisen ilmapiirin luomiseen. Aiempaa kokemusta ei tarvita – ohjeet ja videot antavat riittävät valmiudet harjoitteiden toteuttamiseen. Lue lisää.

IMG_6141.jpg

Opintokamu-raportti – tietoa hyvinvoinnista

Vuosittaisen opiskelijakyselyn tulokset ovat helposti ja nopeasti saatavilla. Raportti auttaa hyvinvointityön suunnittelussa ja ohjaa suuntaamaan resursseja niihin opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviin haasteisiin, joita omassa oppilaitoksessa esiintyy. Lue lisää.

IMG_6029-2.jpg

Opintokamu-toimintamallit – työkaluja
henkilökunnalle 

Henkilökunnalle suunnattu materiaali sisältää vinkkejä hyvinvointityön suunnitteluun ja toimintaohjeet mm. kiusaamiseen puuttumiseen ja huolen puheeksi ottamiseen. Toimintamalleja lisätään tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Opintokamussa työskennellään kolmen teeman parissa

Opiskelu

Opiskelun sujuminen ei ole itsestäänselvyys! Opintokamusta löytyy tietoa ja tehtäviä motivaation etsintään, ajanhallintaan ja opiskelutaitojen kehittämiseen.

Sosiaaliset suhteet

Opintokamussa syvennytään kaverisuhteisiin. Toisinaan ne sisältävät riitoja, jännittämistä tai vaikka kiusaamista. Toimivat sosiaaliset suhteet ovat koko opiskeluyhteisön voimavara!

Tunteet ja mieli

Opintokamu ohjaa tutkimaan mielen liikkeitä ja pohtimaan, miksi tunteet vaikuttavat meihin niin monella tavoin. Tasapainoinen ja onnellinen arki edistää opintojen sujumista.