Opintokamu-raportti

– tietoa hyvinvoinnista

IMG_6141.jpg

Vuosittaisen opiskelijakyselyn raportti on helposti ja nopeasti saatavilla. Raportti auttaa hyvinvointityön suunnittelussa ja ohjaa suuntaamaan resursseja niihin opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviin haasteisiin, joita omassa oppilaitoksessa esiintyy.

Raportti on ennen kaikkea työkalu, jonka tarkoitus on auttaa havaitsemaan opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviä haasteita. Mitkä ovat oman oppilaitoksen haasteet? Missä taas menee hyvin? Kokevatko opiskelijat haasteita opiskeluun tai esimerkiksi ajankäyttöön liittyvissä asioissa? Miltä näyttää opiskelijoiden kokemus kouluyhteisöön kuulumisesta? Miten paljon yksinäisyyttä tai koulu-uupumusta esiintyy?

Oman oppilaitoksen tuloksia voi verrata Opintokamu-kyselyyn vastanneiden lukioiden ja ammattioppilaitosten tuloksiin. Tulokset voivat auttaa tunnistamaan sellaisia teemoja, joita olisi syytä käsitellä opiskelijoiden kanssa tunneilla esimerkiksi Opintokamu-pelin avulla. 

Miten raportti toimii?

  • Opiskelijat vastaavat vuosittaiseen Opintokamu-kyselyyn, joka on auki noin kuukauden ajan.
  • Kyselyn sulkeuduttua oman oppilaitoksen tulokset ovat saatavilla Opintokamu-sivustolta, oppilaitoksen profiilista.
  • Kouluhyvinvoinnin kehittymistä omassa oppilaitoksessa voi seurata oppilaitoksen profiilin tallentuvien raporttien avulla. 

Palaa pääsivulle.