Opintokamu-raportti

– tietoa hyvinvoinnista

IMG_6141.jpg

Kokevatko opiskelijat haasteita opiskeluun tai esimerkiksi ajankäyttöön liittyvissä asioissa? Miltä näyttää opiskelijoiden kokemus kouluyhteisöön kuulumisesta? Miten paljon yksinäisyyttä tai koulu-uupumusta esiintyy?

Vuosittainen opiskelijakysely on helppo ja nopea toteuttaa ja siitä koostettu Opintokamu-raportti on saatavilla heti kyselyn sulkeuduttua. Raportti auttaa hyvinvointityön suunnittelussa ja ohjaa suuntaamaan resursseja niihin opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviin haasteisiin, joita omassa oppilaitoksessa esiintyy. Oman oppilaitoksen tuloksia voi verrata Opintokamu-kyselyyn vastanneiden lukioiden ja ammattioppilaitosten tuloksiin. Tulokset voivat auttaa tunnistamaan sellaisia teemoja, joita olisi syytä käsitellä opiskelijoiden kanssa tunneilla esimerkiksi Opintokamu-pelin avulla. 

Miten raportti toimii?

  • Opiskelijat vastaavat syksyllä vuosittaiseen Opintokamu-kyselyyn, joka on auki noin kuukauden ajan.
  • Kyselyn sulkeuduttua oman oppilaitoksen tulokset ovat saatavilla oppilaitoksen Opintokamu-yhteyshenkilölle (sivulle kirjautuneena Oppilaitoksen tiedot kohdasta).
  • Kouluhyvinvoinnin kehittymistä omassa oppilaitoksessa voi seurata oppilaitoksen tietoihin tallentuvien raporttien avulla. 

Palaa pääsivulle.