Kiusaamisen ja kouluväkivallan vastainen kampanja Rauha vs Sota 14.4.2022


Olemme saaneet pyynnön välittää Opintokamun kautta oppilaitoksille kutsun kiusaamisen ja kouluväkivallan vastaiseen aamunavaukseen Rauha vs Sota. Kampanjalla tavoitellaan koulujen yhteistä aamunavausta kiirastorstaina 14.4.2022 kello 10.

Lauluntekijät Neiti Ö Nina Erjossaari ja Valtteri Lipasti tekevät biisejä nuorten kanssa. Heidän perustamansa hankkeen “Biisipajoja lastensuojelun yksiköihin” yhtenä tuotoksena on tämä koskettava Wilun ja Laulusaaren kouluväkivallasta kertova RAUHA VS SOTA -biisi. Projektin tavoite on, että mahdollisimman monessa koulussa kuunnellaan “Rauha vs Sota” -biisi kiirastorstaina 14.4.2022 klo 10. Kollektiiviseen ja yhtäaikaiseen kuunteluhetkeen saavat osallistua myös aikuiset ja työyhteisöt.

Tarkempi tiedote ja info biisin taustatarinasta on luettavissa täällä. Biisi on kouluväkivaltaa läpi elämänsä kokeneen Wilun vaikuttava tarina väkivallasta, kivusta ja anteeksiannosta. Sivulla on myös biisin sanat. Biisi on julkaistu jo netissä, ja siihen pääsette tutustumaan alla olevasta linkistä. Biisin ensiesitys liveyleisölle on myös 14.4.

https://soundcloud.com/laulusaari/rauha-vs-sota-laulusaari-wilu-feat-midis

Suosittelemme, että oppilaitoksen henkilökunta kuuntelee biisin ennakolta ja päättää, onko biisin teksti sopiva kaikkien opiskelijoiden kuunneltavaksi ja käsiteltäväksi.

Ystävällisin terveisin,

Opintokamu-tiimi